Et dybdegående kig på siamesiske katte

siamesisk kat
Et dybdegående kig på siamesiske katte

Den eksotiske og lidt mystiske siameser kommer fra landet Thailand. De havde altid været en populær race af katte, nogle endda bosat i kongelige paladser. Siamesiske katte blev tidligere betroet til at beskytte kongelige paladser og klostre mod onde ånder. Disse katte blev også anset for at bringe held til deres ejere.

I løbet af året 1884 begyndte de allerførste siamesiske katte at finde vej til England, da de blev givet som gaver til en britisk general. Derefter kom de til sidst over til Amerika. I dag er siamesiske katte en af ​​de mest anerkendte af racen. Siameserkatte er uden tvivl den mest populære korthårede kat og blandt top 3 i hele katteracen.

Selvom der er flere forskellige farver til denne race, stiller nogle spørgsmålstegn ved, hvad der gør en kat til en ægte siameser. Disse katte har altid været kendt for deres kroppe, som er lysere i farven, med mørkere områder overalt. De mere mørke områder, der findes på deres kroppe, er normalt omkring fødderne, halen, benene eller ansigtet. De kan veje alt mellem 6 - 16 lbs, med lyse øjne, der normalt er skrå - hvilket er endnu et fingerpeg om, at katten er en ægte siameser.

Traditionelt er siamesiske katte robuste, med runde hoveder og en virkelig muskuløs bygning. De er kendt over hele verden for deres farvepunkter og unikke personligheder. I modsætning til andre racer har siamesiske racer et talent for at kommunikere med mennesker. Hvis du leder efter en kat, der er rar og rolig, vil du ikke have en siameser. Disse katte elsker at lege, elsker at larme, og de er også tilfældigvis den mest sociale race af katte derude.

Siamesiske katte kræver meget opmærksomhed, fordi de i deres sind tror, ​​at verden drejer sig om dem. Netop af denne grund kan de være ret afhængige af deres ejere. De elsker at lege og higer efter interaktion. Hvis du lader dem være for længe, ​​vil de ikke lide det. De kan lide at få opmærksomhed, elsker at lege og hader at blive efterladt af sig selv.

Selvom siamesiske katte er følelsesmæssigt høje vedligehold, har de ikke brug for meget vedligeholdelse. De har brug for et minimum af pleje, hvilket indebærer at man bader en gang imellem og børster måske en eller to gange om måneden. Hvis du kan lide katte med minimal vedligeholdelse, er siameserkatte perfekte. Deres hår er kort til huden, så en blid børstning er alt hvad du behøver. De kan dog blive syge, hvilket kan forventes med enhver katterace.

Siameserkatte har en levetid, der ligner andre racer, som normalt er omkring 15 - 20 år, nogle gange endda længere. Så længe du fodrer ham dagligt og tager ham til dyrlægen for hans regelmæssige undersøgelser og skud, vil han være med i årevis fremover. De fleste mennesker, der har deres siameserkat i over 10 år, synes, at katten er mere som et barn end et kæledyr.

Uanset hvordan du ser på det, er en siameser et fantastisk kæledyr. Selvom den siamesiske race kræver meget opmærksomhed, er de fremragende kæledyr, som du kan bruge meget tid sammen med. De er også gode til børn, simpelthen fordi børn kan bruge meget tid sammen med dem. Så længe du giver dit kæledyr den opmærksomhed, han higer efter - vil han være din livslange ven, så længe du har ham.

Kommentarer

Populære opslag