Et kig på katteracer

I løbet af de sidste tusinder af år har katte stort set selv varetaget deres avl. I begyndelsen blev de brugt til ét formål - at jage og dræbe gnavere. Som årene skred frem, begyndte vi at opdrætte katte mere efter vores smag. Nu om dage findes der flere forskellige racer af katte - som du kan se, hvis du kigger godt efter.

Idag er der over 70 forskellige katteracer, som er anerkendte. Der er adskillige registre, der vil genkende omkring 40 racer eller deromkring, da de udelukker de mere hjemlige racer såsom tigre. Der er også mange variationer, herunder vilde katte, der har længere hår.

Der er nogle katteracer, der har rødder, der går et stykke tilbage i historien. Nogle japanske racer, såsom den japanske Bobtail, kan spores mere end 1000 år tilbage. Disse katte var meget almindelige og velkendte i hele middelalderens Japan. Nu om dage er de dog alt andet end en myte i hele Japan og hele verden.

De mere almindelige katteracer, der findes i Nordamerika, omfatter gydekatten, langhåret kat og perserkatten. Siameserkatte er også almindelige, selvom de er velkendte for at være destruktive og have et dårligt temperament. Persiske katte er meget populære og viser sig at være kærlige ledsagere. Perserkatte kan være meget bekostelige, afhængigt af hvor du får den, og hvilken type perser det er.

Alley katte er de mest almindelige i Nordamerika. Der findes faktisk flere forskellige racer, selvom de fleste af os blot omtaler dem som gydekatte. De er gode kæledyr, selvom der bogstaveligt talt findes tusindvis af dem. Katte er kendt for at yngle mere end noget andet kæledyr, og de vil fortsætte med at yngle, indtil de er stoppet. Alley-katte er blandt de mest avlede, da der er hundredtusindvis af katte, der er hjemløse.

Kattens udseende er den nemmeste måde at fortælle, hvilken race det er. Nogle mennesker vælger at gå efter farve, selvom farve ikke er så let at identificere. Forskellige racer af katte har forskellige udseende, såsom siameser og perser. Siamesiske katte er næsten altid sorte og nemme at identificere på deres farve og øjne. Persiske katte på den anden side er let at identificere ud fra deres kropstype og deres hår.

Gennem årene er der kommet en del racer til. Katte var et af de første kæledyr, og nemt et af de mest populære. Millioner af mennesker rundt om i verden ejer katte, og mange mennesker foretrækker en kat frem for ethvert andet kæledyr - inklusive hunde. Uanset race af kat, du får - er du sikker på at få et kæledyr, der vil være en god følgesvend i mange år.

Kommentarer

Populære opslag