Pasning af perserkatte

Persisk kat
I disse dage er perser katte blandt de mest populære katteracer. Velkendt for deres blide og søde personligheder og deres lange hår, har persiske katte meget attraktive træk. De er gode ledsagere for stort set alle, og ikke særlig krævende. I modsætning til andre racer, såsom den siamesiske race, behøver persiske racer meget lidt opmærksomhed.

Selvom hvid er den farve, der normalt forbindes med persiske katte, kommer de faktisk også i en række andre farver. Under konkurrencer er de opdelt i syv farvedivisioner. Lige meget hvilken farve på perserkat det måtte være, bemærkes de bedst under konkurrencer ved deres lange og flydende pels.

Perserkatte bør altid holdes inde i huset for at beskytte deres pels. Hvis de rejser udenfor, kan de nemt beskadige deres pels. De skal også børstes dagligt med en metalkam, ellers kan deres pels blive sammenfiltret, hvilket vil føre til hårbolde. Du bliver også nødt til at bade din persiske kat regelmæssigt for at hjælpe med at beskytte hans pels. Badning fungerer bedst, når katten er ung, da det vil vænne ham til det. Badning bør aldrig overses, da det vil holde din kattes pels til at se ren og sund ud. Selvom nogle racer kan vedligeholde deres pels på egen hånd, kan persere ikke. Deres pels er lang og tæt, og du bliver nødt til at pleje dem dagligt for at sikre, at deres pels forbliver sund.

Den persiske race er blid og sød og kommer godt ud af det med alle - også børn. De har en behagelig stemme, som altid er god at høre. Ved at bruge deres stemme og deres øjne kan de kommunikere meget godt med deres ejere. De er meget legende, men de kræver ikke meget opmærksomhed. De elsker dog opmærksomhed og elsker at blive beundret. I modsætning til andre katte klatrer og hopper de slet ikke meget. De er heller ikke destruktive; de elsker bare at blive beundret og ligge rundt omkring. Størstedelen af ​​tiden elsker perserkatte at sole sig i solen og vise andre, hvor smukke de virkelig er.

Selvom de fleste racer kan holdes indendørs eller udenfor, bør perserkatte altid holdes inde og aldrig have lov til at gå udenfor huset. Hold dem inde med beskyttelse af deres frakker og hold også sygdomme og almindelige parasitter væk fra dem. Du behøver heller ikke bekymre dig om biler eller hunde, hvis du holder dit kæledyr inde.

For at sikre, at dit persiske kæledyr forbliver sundt, bør du altid tage det til dyrlægen på årsbasis. Hvis de passes ordentligt, såsom pleje, skud og kontroller, kan perserkatte leve så længe som 20 år. En ting, du skal være opmærksom på, som er fælles for persere, er deres øjne. Deres øjne er meget store og kan nogle gange være for meget for katten at rense. Dette er et almindeligt sundt problem med racen, og bør kontrolleres regelmæssigt for at sikre, at det ikke kommer ud af kontrol.

Når du sammenligner perser med andre racer, vil du bemærke, at perserne er blandt de nemmeste at holde. Du behøver ikke bekymre dig om ting som at hoppe eller klatre, som persere heller ikke kan lide at gøre. Alt du skal gøre er at fodre din kat og pleje ham eller ham dagligt. Selvom pleje kan være en del arbejde i det lange løb - så er det det værd, når du har en sund og smuk perserkat.

Kommentarer

Populære opslag